Wednesday, 30 May 2012

amaran keras *sila jangan layan

lagi sekali , panjatkan syukur kita kepadaNya dengan rezeki dan kesihatan yg dikurniakan kita masih mampu mencelikan mata , menghidu udara , melihat alam , dan yg penting dapat bersama family . k peace#

amaran keras*jangan layan jiwang den , dh la tak padan dgn time nak jiwang kunun ,
pas tu sesuai sangat dgn background lagu blog den , bukan ape hati tak tahan , merintih pedih
k , ayat macam haram . bai# =.=


betul kata orang , bila kita kejar cinta manusia kita akan jatuh dan menagis
tapi cuba kita kejar cinta Illahi , kita mungkin akn menagis tapi Allah takkan biar kita jatuh bila kita kejar cinta Dia *ok clap tangan sambil kelip-kelip mata sbb ayat ni best , *ini kes perasan#


tapi betul lah , betapa baik Allah tu , sampai Dia takkan pernah biar kita jatuh guling-guling , jatuh tersungkur or cam mano pun kita jatuh , it never happen as long as kita try kejar cinta Dia *tolong ingat mende alah ni 


see , den bape kali nagis dh ,, *meleleh hingus dan sebagainya , sila geli dan muntah sekarang kbai#
hati manusia sampai bila je tahan ..
hati manusia sampai bila kuat ..
hati manusia sampai bila boleh sabar ..
bak kata orang , sekuat mana pun seorang insan bergelar wanita , Dia akan menagis melepaskan segalanya
bukan bermakna dia lemah , tapi terlalu lama memendam rasa .
i need someone which someone can hear me .
Allah i know that you always beside me :'((



manusia ,
bila kita semakin sabar ,
lagi dia cakap macam-macam ,
sampai hati kita bengkak *ok sila bayangkan macam mana tu
dia takkan puas selagi kita tak cakap
'kau apesal haa , ingat aku batak ke dgn kau jantan '
*amboi kasar nampak . maaf kan den terkasar
dah cakap macam tu , baru nak senyum-senyum mintak maaf la ,
*time tu kalau den la , den cakap 
'haa pegi jalan dgn maaf kau brade'
gangster tak *ceh takot lettew ,

tapi memaafkan orang itu lebih baik ,
bersabar dgn orang lain yg buat taik dgn kita pun bagus , anda hebat kalau mampu bersabar
so jadilah orang yg hebat dalam kalangan terhebat k
be like this people :))
sekian . dari hati den . moga korang faham dan mengerti
tak faham GOOGLE je . kehkehkehkehh :D
chill la Allah ada dgn kita :D

3 comments:

  1. buleh2 , idea bernas tu syed :D

    ReplyDelete
  2. sokong apa yg syed katakn tu hehe :D

    zanahassan-zana.blogspot.com/

    ReplyDelete

seindah hiasaN ..

seindah hiasaN ..
try goNna be like this . can I . ?