Thursday, 31 May 2012

jangan rindu saye ye

fess sekali ucapkan syukur kehadrat Illahi kerana mamberikan kita peluang untuk menginsafi dosa-dosa kita selama ini . betapa baiknya Allah kan . k tazkirah sikit ye #done#

cehh ,,
nampak sangat nak citer jiwang lagii .
ehh mandai je korang ni kan .
mana ada nak cerita jiwang lagi . ni haa
tajuk entry 
jangan rindu saye ye awak 

awak=korang semua pembaca entry dan kawan-kawan di blog mizah samada di utara , selatan , timur ke barat .

see mizah agak bz buat masa ni ,  so ni pun update emergency je . *emergency la sangat =.=


see , gambar menceritakan segele-gelenye . heheh
























korang jangan rindu mizah k *ok perasan pulok
even korang tak rindu mizah , mizah pulok yg rindu korang nanti
soo see yaa . assalamualaikum
jaga kesihatn , jangan lupa makan korang


kenapa jiwang sangat ni =.=
korang menyampah ehh
kalau ye kelip mate sikit T_T


p/s : sila tinggalkan jejak , nanti mizah follow korang ea , jangan lupa follow mizah tau . bantulah diri ini *acecce ayat mintak simpati weii . kbai# =.=

Wednesday, 30 May 2012

amaran keras *sila jangan layan

lagi sekali , panjatkan syukur kita kepadaNya dengan rezeki dan kesihatan yg dikurniakan kita masih mampu mencelikan mata , menghidu udara , melihat alam , dan yg penting dapat bersama family . k peace#

amaran keras*jangan layan jiwang den , dh la tak padan dgn time nak jiwang kunun ,
pas tu sesuai sangat dgn background lagu blog den , bukan ape hati tak tahan , merintih pedih
k , ayat macam haram . bai# =.=


betul kata orang , bila kita kejar cinta manusia kita akan jatuh dan menagis
tapi cuba kita kejar cinta Illahi , kita mungkin akn menagis tapi Allah takkan biar kita jatuh bila kita kejar cinta Dia *ok clap tangan sambil kelip-kelip mata sbb ayat ni best , *ini kes perasan#


tapi betul lah , betapa baik Allah tu , sampai Dia takkan pernah biar kita jatuh guling-guling , jatuh tersungkur or cam mano pun kita jatuh , it never happen as long as kita try kejar cinta Dia *tolong ingat mende alah ni 


see , den bape kali nagis dh ,, *meleleh hingus dan sebagainya , sila geli dan muntah sekarang kbai#
hati manusia sampai bila je tahan ..
hati manusia sampai bila kuat ..
hati manusia sampai bila boleh sabar ..
bak kata orang , sekuat mana pun seorang insan bergelar wanita , Dia akan menagis melepaskan segalanya
bukan bermakna dia lemah , tapi terlalu lama memendam rasa .
i need someone which someone can hear me .
Allah i know that you always beside me :'((



manusia ,
bila kita semakin sabar ,
lagi dia cakap macam-macam ,
sampai hati kita bengkak *ok sila bayangkan macam mana tu
dia takkan puas selagi kita tak cakap
'kau apesal haa , ingat aku batak ke dgn kau jantan '
*amboi kasar nampak . maaf kan den terkasar
dah cakap macam tu , baru nak senyum-senyum mintak maaf la ,
*time tu kalau den la , den cakap 
'haa pegi jalan dgn maaf kau brade'
gangster tak *ceh takot lettew ,

tapi memaafkan orang itu lebih baik ,
bersabar dgn orang lain yg buat taik dgn kita pun bagus , anda hebat kalau mampu bersabar
so jadilah orang yg hebat dalam kalangan terhebat k
be like this people :))
sekian . dari hati den . moga korang faham dan mengerti
tak faham GOOGLE je . kehkehkehkehh :D
chill la Allah ada dgn kita :D

how to break up ??

bersyukur kita kehadrat Illahi dgn izin-Nya dapat lagi sekali kita menghidu alam sekitar dgn hidung yg dianugerahkan ni .. most important korang kene bersyukut sbb masih mampu membaca penulisan mizah untuk hari ini *ayat nak gud-gud je den ni .kbai#

ok ...
nampak tak tajuk entry kat atas ni ..
eeeee , den menyampah kek boipren sendiri .. eerrk *k aku kejam sbb kutuk dy 
bukan ap korang ..
den ni hari-hari jadi mangsa keadaan *bukan mangsa dera eh , wat lek je korang 
bukan lah means den nak putus sbb dy ni tak ensem *k nampak sangat memilih paras rupa kan . 
tak . den nak tinggal an dy sebab .. jeng-jengg-jeng *jeng yg ketige korang baca panjang sikit sebab benda ni kunun eh suspen :O

  • ISLAM TAK HALALKAN COUPLE SEBELOM NIKAH *i know it , but which way must i choose to talk with him till he can understand #speaking kau , pandainyee dieee . k perasan#

  • sebab die curang . *cehh mule lah tu korang setuju dgn sebab yg ni (back up balik) tapi memang die tak pernah curang pun , aku je suke berprasangka buruk , habit kot , even orang yg berperasaan seperti itu tak elok , Allah tak suke wei .den bukan nak bajet gud-gud deh , bajet alim , bajet ustazah . yela , diri ini masih mencari sinarr , auwww ayat den best #korang meyampah ehh , kelip mate sikit 
p/s: ape kene mengene kan kelip mata bagai lak  =.=
perasaan yg bercampur aduk --'


den ni haa just nak yg terbaik buat kami ,
tak banyak bende pun Allah suruh kita buat ,
tak salah kalau kita try ikot perintah dia ,
yess i admit that , when we want to break up with someone that we love it to hard , i still want to try ,
bukan lah nak cakap den dh putus . tapi just sekarang sejak den mula cuti bulan 4 marin , den tak keluar pun ngan dy sampai sekarang , tak caye eh , mesti cakap den tipu sbb nak happy kn korang kan *hello kejadah den nak tipu , tak dak hasil wehh =.=
just die dtg rumah hantar cokelat feveret den . heheh . shooo shoo shuweettt *bunyi eh cam orang tak dak gigi bercakap kan -.-

so korang kalau sudi bantu , tak sudi jeling-jeling je entry ni , tak pe , mizah tak kesah , yg penting korang enjoy

budak dalam dilema . *dilema ke delima . kehkehkehkeh :O
sila jangan benci saya .. 
*nangis guling-guling ,, ye k =.=

Tuesday, 29 May 2012

sila buang jauh ke dasar laut ..

panjatkan rasa syukur kita pada Illahi kerana dgn izin Dia kita dapat menyedut menggunakan hidung oksigen secara free of charge .. ngeee *kalau boleh nampakkan gigi bila senyum kbai#

pagi-pagi lagi dah buat den berprasangaka buruk pada seseorang hamba Allah ni ,,
tanpa aku bertanya kan kenapa ..
terus den tuduh melulu ..
terus pulak update stattus kek fesbuk ni haa .
 "wehh , bukan aku nak ngorat kau pun , aku nak tanya je , kau dapat sambung study mana =.= , sila buang perasan anda tu jauh-jauh ye brade .sekian mokasih bang :)"


see nampak tak ..
cepat nya aku berprasangak buruk kan .
padehal tak elok tuu .
maaf ye bang ..
tapi tujuan saya chat dgn abg bukan nak NGORAT pun .
bukan nak MINAnG k ap kejadah lah yg abg fikir .
bukan la . saya tak suka ambik barang orang , lagi-lagi barang kawan sendiri kan *den ni baik . k perasan -.-
sila lah jangan perasan ye brade .

amaran keras *sila lah abg buang jauh ke dasar laut perasan abg yg berlebih tu ..

tapi kalau saya salah maaf la .tp bg saya brade memang seoarang yg berperasaan perasan *acano tu , paham tak . tak paham pun jangan kerut-kerut muka , GOOGLE je la *tak nak sudah , hehehe :D

please jangan perasan --'


ok , senda pagi .. selamatt maju jaya . muehehhehe :)

tazkirah pagi

dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha penyayang ...

seeelaamattt paagii cikguuu *baca dalam nada watak intan payung dalam cerita upin&ipin ok =.=
nama intan payung tuu jadah eh den nak ingat ,,
kalau tak tahu nama siapa yg den cuba sampaikan ini .
apakah dia seorang yg femess di tempat korang ,
sila google ok . *perlu k =.=
banyak lagi benda yg bermanfaat dan berguna untuk diingati ..
baik ingat kamu-kamu yang cantik dan ensem yg tengah baca atau sdg jeling sikit , atau paling express . SCAN je entry ni , tak pe , janji korang sudi jenguk blog den yg bak kata orang tak lapuk den hujan , tak lekang dek paneh :)

cukup lah , buat apo den nak melalut pepagi buto ni kan ,
*pagi pun buleh buta apakan lagi manusia . #merepek lagi# ~~

ok berkisar tentang tajuk entry kali ni . *apakah berkisar . kisar bawang kot . kehkehkhehhh *ok SS pulak den . den tau korang tak kan gelak , tapi den dh cubo yg terbaik ehh *peace

chill la , ni haa , nak kongsi video sumber inspirasi dan semangat tatkala hati lagi berduka lara .. ceewahh .

jom layan sesame , bwk adik , abg , akk , mak , abah , and semua  yg ada ..*kunun-kunun wayang la --'

video



dah habis belom ..
sape denga tak habis tak pe ,,
mugkin korang ada hal kan 
*padehal dalam hati den Allah je yg tahu betapa kecewanya den :((

aloloooo . nope la , den memain yo haa ..
tak po
bilo ado maso ,, korang sume tengok la balik k ..
best ceramah ni .. tak bosan kalau tengok 
sape pernah tengok . tengok la lagi . hehhehe
that's all .. mokasih sudi baco yo :D











































/


siapakah gerangan jejaka itu

dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha penyayang ....

whoooaaaa ,, petang yg hening disusuli kicauan burung *k tipu#
mano datang ehh kicauan burung ..
bunyi kipas je lebih . =.=

jejakai ini sangat shomell ..
hensemm semestinya ..
tapi siapakah aku untuk memiliki hatinya ..
hanya gambar menjadi pengubat rindu di hati ..

ni je koleksi gambar yg ada tinggal dgn mizah ..
yg lain semua dh kene ambil orang .. sedih bertamu di hati .
terpaksa berkongsi kasih dgn orang lain yg tak dikenali .

nak kata perampas pun tak boleh jugak . hhihiiiiiii -.-

hensemm kan dy .. whoooaaaa
tergoda mak .
hahhahaa
:D
selamat tinggal SASUKE  
kenang daku dalam setiap lakonan mu .. 
muehehehehehe :D


that's all ..
kbai#
jangan marah haa . kalau marah kene jual . hihiii :))

Monday, 28 May 2012

peramahnya dia . hehe

dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha penyayang ...

cuaca nyaman pagi ni , hujan renyai tapi dah berenti ..

kejadah pulak aku tulis cerita pasal sikap satu Malaysia ni .. 
sikap peramah ,,
budak tu lah peramahh ..
sapa . ??
lagi mau tanya ka kawan , kakak , abg ,
anda lah insan itu ,, 
dah jangan nak senyum-senyum pulak , 
tapi hakikatnya korang sangat PERAMAH di hati mizah ..
so teruskan sikap itu .. tak ke mana kalau arrogant ni *amboi speaking pulak kite . =.=
ok , lagi satu mizah nak bagi tau 
mizah sanagt peramah *ok perasan , korang kalau rasa nak pitam habiskan baca mende alah ni dulu
peramah ler sangat kan . =.=
sbb bila lawat blog korang mizah suruh follow lah , kdg2 panggil syg la , ikot sedap dek hati ni je nak cakap apa . tanpa memikirkan ada insan yg tercekik tatkala membaca ayat2 mizah . ok mizah minta maaf . ikhlas ni ..
hehehhe . pape pun . korang memang peramah wahai blogger

majulah blogger untuk malaysia *tetibe je =.=
k selamat membaca . :D

dan-dan sayang kan ..
tapi memang sayang pun ..
kiss sikit ..
muehehehehehe <3

sesi kenal-kenalan

dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha penyayang ...

only me ....
insan biasa ..
budak kampung ..
berkaca mata sebenarnya ..
asalnya negeri sembilan ..
orang rembau yo wok ..
sey banggo jadi oghang nismilan ...
sekolah marin ateh bukit ..
sekarang eden study lai ..
nun kek perak tecampak ehh
nice to meet you blogger :)

sila jangan percaya pada ilustrasi gambar ini ..
bila edit semua nampak indah . kehkehkehh
bila edit jerawat akan dapat disembunyikan ... hehhehh
ni dalam bilik omak ...
love uuolls :D

takdir Allah sangat indah

dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha penyayang ..

fes sekali nak mulakan dgn ucapan terima kasih daun pandan *lagi sekali aku mention mende alah ni
yela bukan apa mizah terharu dgn korang semua , abg-abg ensem , kakak pretty , adik comel semua sudi melawat ke ladang coklat yang hampir pupus dek kemarau dan kurang menyerlah dgn idea-idea yg sangat tidak bernas dalam karya penulisan . kbai#

orang cakap , kalau kita ikhlas dalam berkawan , siapa pun dia , macam mana pun rupa dia , kita tetap sudi bersama mereka kan .
mizah kan pernah cakap dgn someone ni .

mizah :awak saya rasa hati kita ni memang Allah dah takdirkan utk bersama kan
gegurl : mana awak tau ni *malu-malu kunun
mizah : sebab susah senang kita selalu bersama kan *hati ini berdebar-debar menunggu respon -.-
gegurl : saya pun rasa macam tu , Allah dah tulis takdir utk kita , susah senang kita lalaui sama-sama , Allah dah tautkan hati kita , biar nanti walau kita berpisah jauh di mata , namun di hati tidak ..
mizah : uuuu , haah , kita syg awak tau , tak nak berpisah till ends *kembang kuncup hidung aku tatkala mendengar gegurl cakap macam tu ^^

ok . the conversation it's about two heart which Allah has been write it , for them to be friends till ends . insyaAllah :)

act kan . mizah ni wanita tulen , jgn pernah salah sangka dgn perbualan di atas . cuma dalam alam realiti penggunaan awak dan saya itu ditukar menjadi kepada perkataan yg ganas iaitu aku dan kau . that's all , sekian terima kasih .from heart with love :D

Sunday, 27 May 2012

jangan segan . korang umpama bulan di hati ini

dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha penyayang ...

ok .. ini haa urgent punya update luahan rasa ..
just nak kongsi rasa syukur dan happy sebab dapat ramai kawan baru .
tengs sebab sudi melawat blog mizah ye kawan-kawan

 anda comel di hati saya :D



okay fes sekali memang terharu dgn keramahan yg korang tunjukkan kat mizah ..
terharu sbb . ingatkan takde orang nak follow blog ni ..
aloloooo . korang semua maaaaaacam adik-beradik mizah *k tipu je . hiewhiewhieww :D

tapi mizah tak tipu . korang memang bestt .
walau kenal kat alam maya je , tapi korang tetap dekat di mata ..
acececcehh . bukan nak mengayat k apa , it's true :))
ok let it be like this :D


sila jangan pelik

dengan nama Allah yg Maha pemurah lagi Maha penyayang ..

malam ni je berapa entry aku buat , alangkah baik dan indahnya jika malam-malam begini dapat ku cium bantal dan selimut . lagi bagus mencium tikar mengkuang sejadah :D

ok , let's start ..

jangan pelik bila melawat blog ini ...
kerana kepelikan empunya blog ini , tidak dapat disorokkan dan dibendung lagi . kerana apa . kerana tuan kedaung ini memang pelik teramat :O

mana taknya . background music ala-ala islamic ,  backgroung image ceria kanak-kanak ribena , entry ada jiwang ada islamik ,
*tetapi banyak kepada mengarut , berusurkan ilmu seciput je =.=

tak pe , yg dah follow terima kasih , yg belum sila kan lah ,
dah saya katakan , saya tidak pandai bermadah pujangga , mengukir kata jauh sekali
sekadar meluah apa rasa di hati :)

 
apa motif gambar ni . ??? =.=
no komen ......

kami hanya wanita akhir zaman yg masih mencari nilai SOLEHAH dalam diri

" Harap tudung je LABUH.... perangai..... ??''

Kenapa perlu disalahkan TUDUNG bila si pemakainya yang tersalah LANGKAH..??
Tudung tak SALAH..yang SALAH pemakainya...
Dan yang BERTUDUNG LABUH tak semestinya BAIK...BENARLAH.. Tapi kami sudah mecuba sedaya upaya untuk menutup AURAT kami dengan SESEMPURNA yang mungkin..dan ketahuilah dengan bertudung LABUH, kami juga bukan MALAIKAT yang terpelihara dari LUPA, ALPA, NAFSU dan sebagainya..,
Kami hanya WANITA akhir zaman yang masih MENCARI nilai SOLEHAH dalam diri ini..

p/s : Andai kami SALAH, TEGURLAH..bukan CEMUHAN yang DIBERI..usah disalahkan labuhnya tdung kami..kerana hakikatnya kami juga insan BIASA yang masih TERCARI-CARI nur IMAN



remaja mana yg tak lemah apabila iman digugat dengan hiburan dan fesyen yg melampau ..
remaja mana yg tak goyah tatkala hati dipujuk rayu oleh syaitan durjana ...
remaja mana yang tak tunduk pada arahan nafsu yg membuak-buak ..


hati ini sering disapa oleh hiburan yg melalaikan . see . PERHIMPUNAN BELIA ..
ramainya orang , terutama anak remaja kita :O
nak salahkan siapa . ???
bukan mahu menunding jari . sekadar mengingatkan ...

diri ini insan yang lemah , mudah tunduk pada godaan duniawi , so doa banyak2 kat Allah , Dia Maha mengetahui . jangan sombong , kau sombong tak ke mana lah kau . 
diri ini masih perlu dibimbing , jgn malu untuk berubah , saya juga seperti anda , masih perlu dibimbing , dipandu oleh jurupandu yg benar , jangan sombong untuk bertanya jika perlukan jawapan untuk soalan , tetapi rujuklah pada mereka yg betul dah boleh dipakaiguna ucapannya ..

hati ini jua hati yg remaja , hati yg inginkan hiburan , hati yg inginkan keseronokan , namun kuatkan hati wahai muslimah sekalian , anda merupakan penyelamat bangsa . INSYAALLAH , jangan tunduk pada godaan dunia fesyen yg melampau , jangan tunduk pada godaan hiburan yg melalaikan , bangkitlah
bukan minta untuk menjadi ustazah , atau yg paling alim , cukup sekadar masih terbit dalam diri , dalam hati rasa malu untuk ingkar perintah Allah , itu sudah cukup menggambarkan keperibadianmu yg unggul muslimah ku sekalian :)

p/s: kalau sama , jgn marah , anggaplah hati kita sama , Allah dah tentukan kita punya niat yg satu , menyampaikan ilmu , walau hanya secebis kata :)

seronok :)

dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha penyayang ...
alhamdulillah dengan izin Allah , dapat gak mizah menggerakkan jari jemari ini untuk meluah rasa .. 
fes sekali beruntung sangat malan ni sebab :
-dapat update cerita baru
-dapat melawat blog yg osem
-dapat kawan baru
-dapat hias blog jadi lebih ceria *mudah-mudahan ceria di mata pelawat semua :D

 act saya ni bukan pandai mengarang cerita bermadah pujangga seperti kalian , tapi sekadar berkongsi secebis ilmu yg diberi Allah taala buat pedoman bersama . terima kasih pada yg sudi melawat blog ini dan sudi follow dan tinggal jejak *banyak sangat dan , kalau buat karangan dah kene reject :O

tu saje . sekadar ucapan terima kasih

seindah hiasaN ..

seindah hiasaN ..
try goNna be like this . can I . ?