Sunday, 27 May 2012

kami hanya wanita akhir zaman yg masih mencari nilai SOLEHAH dalam diri

" Harap tudung je LABUH.... perangai..... ??''

Kenapa perlu disalahkan TUDUNG bila si pemakainya yang tersalah LANGKAH..??
Tudung tak SALAH..yang SALAH pemakainya...
Dan yang BERTUDUNG LABUH tak semestinya BAIK...BENARLAH.. Tapi kami sudah mecuba sedaya upaya untuk menutup AURAT kami dengan SESEMPURNA yang mungkin..dan ketahuilah dengan bertudung LABUH, kami juga bukan MALAIKAT yang terpelihara dari LUPA, ALPA, NAFSU dan sebagainya..,
Kami hanya WANITA akhir zaman yang masih MENCARI nilai SOLEHAH dalam diri ini..

p/s : Andai kami SALAH, TEGURLAH..bukan CEMUHAN yang DIBERI..usah disalahkan labuhnya tdung kami..kerana hakikatnya kami juga insan BIASA yang masih TERCARI-CARI nur IMANremaja mana yg tak lemah apabila iman digugat dengan hiburan dan fesyen yg melampau ..
remaja mana yg tak goyah tatkala hati dipujuk rayu oleh syaitan durjana ...
remaja mana yang tak tunduk pada arahan nafsu yg membuak-buak ..


hati ini sering disapa oleh hiburan yg melalaikan . see . PERHIMPUNAN BELIA ..
ramainya orang , terutama anak remaja kita :O
nak salahkan siapa . ???
bukan mahu menunding jari . sekadar mengingatkan ...

diri ini insan yang lemah , mudah tunduk pada godaan duniawi , so doa banyak2 kat Allah , Dia Maha mengetahui . jangan sombong , kau sombong tak ke mana lah kau . 
diri ini masih perlu dibimbing , jgn malu untuk berubah , saya juga seperti anda , masih perlu dibimbing , dipandu oleh jurupandu yg benar , jangan sombong untuk bertanya jika perlukan jawapan untuk soalan , tetapi rujuklah pada mereka yg betul dah boleh dipakaiguna ucapannya ..

hati ini jua hati yg remaja , hati yg inginkan hiburan , hati yg inginkan keseronokan , namun kuatkan hati wahai muslimah sekalian , anda merupakan penyelamat bangsa . INSYAALLAH , jangan tunduk pada godaan dunia fesyen yg melampau , jangan tunduk pada godaan hiburan yg melalaikan , bangkitlah
bukan minta untuk menjadi ustazah , atau yg paling alim , cukup sekadar masih terbit dalam diri , dalam hati rasa malu untuk ingkar perintah Allah , itu sudah cukup menggambarkan keperibadianmu yg unggul muslimah ku sekalian :)

p/s: kalau sama , jgn marah , anggaplah hati kita sama , Allah dah tentukan kita punya niat yg satu , menyampaikan ilmu , walau hanya secebis kata :)

No comments:

Post a Comment

seindah hiasaN ..

seindah hiasaN ..
try goNna be like this . can I . ?